245923433 387436773094900 5794325178025875218 n

Vad är Meditation?

Meditation är ett avslappnande tillstånd!
Alla kan lära sig att meditera och i stort sett så mår alla bra av det.
Meditationen lär oss avslappning, stresshantering, större självkännedom, ökad intuition och övar upp vår koncentrationsförmåga och fokusering. Vi får kontakt med vårt undermedvetna, vår inre visdom och kraft samtidigt som vi öppnar våra sinnen till den andliga dimensionen. Det är ett sätt att lära känna sig själv på enkelt sätt.

Varför är det bra att Meditera?

 • Avslappning
 • Höjer koncentrationen
 • Hämta mer energi
 • Fokus på sig själv
 • Fokus på speciellt ändamål
 • T ex. ta kontakt med guider

Vad händer?

meditation-big.jpg

 

Man sätter kroppen i ett slags behaglig vila. På det sättet kopplar kroppen av från stress och man lär sig en skön avslappning och får många nya perspektiv av lugnet som blir som en inre harmoni.

I början så är det inte alltid att man blir så avslappnad som man tror och kanske vill. Vissa tar det ett tag innan man upplever lugnet och avslappningen.
När man har mediterat ett tag, så får man oftast mer och mer avslappning och man har lättare att komma i en meditation. Många av dom som har svårt att koppla av i en meditation, rekommenderas att man mediterar tillsammans med andra, så blir det starkare energier och oftast så får man en mycket djupare meditation. Sen kan det även vara tryggheten som gör att det fungerar bättre med meditation i grupp.

Det finns flera olika meditationstekniker som man kan använda sig av. Många kommer från den indiska religionen.

Vägledd meditation är en bra början, så man får hjälp att kunna slappna av och få en behaglig meditation. Även om man är van att meditera, så är vägledda meditationer bra. Många mediterar genom att säga ett mantra - upprepa ett ord om och om igen. Andra försätter sig i ett meditativt tillstånd och har en egen inre vägledning. Det finns så många olika sätt att göra en meditation på, så det är bara att välja det som känna rätt för dig i just den stunden du vill meditera.

Att tänka på:

 • Kom ihåg att stänga av telefonen innan du börjar meditera.
 • Försök att sitta eller ligga där du får vara ifred, utan att bli störd
 • Bli inte stressad när du känner att du har svårt att koppla av
 • Försök att meditera i din takt, oavsett om du inte hinner med i en vägledd meditation. Det viktigaste att du följer dina vägar oavsett vad som sägs under en vägledd meditation.
 • Prata gärna med någon om dina upplevelser, kan vara skönt att dela med sig. Det kan vara saker som kommer till dig som symboler el. annat som kanske är svårt att tolka.

Så här går det till:

Vi är i ett rum med behagligt ljus och värme. En stilla musik flödar ut i rummet. Jag leder dig med en meditativ röst till olika platser där du får reflektera på olika saker och kanske att du möter någon avliden släkting eller vän. När meditationen är slut, kan du välja på att berätta om vad du upplevt eller behålla det för dig själv. Ibland tycker man att det är konstiga bilder som dyker upp och då behövs det hjälp med att tolka dem.

Behandlingen tar ca 40 minuter.
Pris: 250 kr i grupp (max 10 personer), 350 kr enskild.
Boka tid nu! 0733-10 51 47